happy young woman relaxing in bathtub

happy young woman relaxing in bathtub

I vår del av världen pågår idag ett enormt medieflöde och människor är ständigt uppkopplade via datorn, surfplattan eller mobilen. Tack vara all media så har möjligheterna öppnat sig för egentligen vad som helst. Allt från att bygga upp en verksamhet till att ha daglig kontakt med släkt och vänner på andra sidan jordklotet. Med alla möjligheter har även riskerna med stress uppkommit. Det gäller att vi tar ansvar för oss själva, stannar upp ibland och tar oss en funderare på om vi har rätt balans i våra liv. Det gäller att hitta en bra balans mellan uppkoppling och avkoppling.

Våga koppla av
Man behöver stanna upp ibland, andas, reflektera och stänga ner appar och annat som upptar ens tid, uppmärksamhet och energi. Våga koppla bort och kolla av. När du lägger dig i ett upptappat badkar exempelvis är det viktigt att faktiskt lägga bort alla tekniska prylar och bara ägna sig åt lugnet. Om vi tar oss den tiden kan vi sen med förnyad kraft kasta oss ut i den värld av teknik som vi lever i. Dagens nyheter skriver om en familj som var nedkopplad en period och upplevde flera positiva effekter. På Svenska Dagbladet kan man få tips om hur man faktiskt hittar balansen. Man kan exempelvis försöka begränsa tiden man sitter inloggad på sociala medier exempelvis och istället utnyttja teknologin till att spela lugn avkopplande musik, hitta en lugn plats och slappna av.

Playing with smartphone in bath

Fördelen med tekniken
Det gäller att hitta balansen i vardagen. Tar man sig tiden att varva ner kan man passa på att njuta av alla de fördelar som tekniken, media och multimedia faktiskt ger oss. Allting går snabbare och smidigare då man kan söka svar på egentligen vad som helst via sin telefon eller dator. Man kan även beställa biljetter, läsa nyheterna, shoppa, lyssna på musik, få träningstips, sköta både jobb och skolarbeten, läsa böcker, hålla kontakt med människor i när och fjärran och så vidare. Möjligheterna är mer eller mindre oändliga!