Använd multimedia säkert på mobilen

De flesta av oss använder mobilen många gånger per dag. Vi tar upp mobilen för att titta på Instagram eller Facebook, YouTube eller Twitter. Det här sker på alla möjliga ställen, som när vi står i matkön i livsmedelsaffären eller när vi sitter på tunnelbanan. Med ett skal s20 ultra till din Samsung-mobil kan du vara säker på att din mobil är skyddad om du tappar den medan du tittar på multimedia.

Hos Teknikdelar.se hittar du både lyxiga originalskal och mer prisvärda varianter, och du kan utan problem hitta ett skal som passar din klädstil. Tåliga mobilskal i silikon och TPU absorberar stötar och har dessutom extra förstärkningar runt kanterna, kameralinsen och skärmen. Eftersom mobilen ofta behöver kunna användas i farten oavsett var du är är det viktigt att du skaffar ett bra skydd till den, så att du kan titta på multimedia utan att riskera att få en spräckt mobilskärm.

Skydda mobilen

Tidningen Mobil frågade sina läsare vilka baksidesmaterial de föredrog när de köpte skal till mobilen. Det visade sig att de flesta ville ha plast i stället för glas, och att 87 procent av de svarande skyddar sina mobiler. Glasbaksidan på mobilen ansågs så känslig att det var nödvändigt med ett skal. Skal utan lock var mest populärt, men en del använde skärmskydd i stället och hoppades på att kanterna tog smällen om mobilen tappades i marken. De som använde plånboksfodral tyckte det var smidigt att kunna ha bankkortet tillsammans med sin telefon.

En del är också oroliga för att bli avlyssnade via mobilen när de tittar på multimedia eller använder sociala medier, vilket SVT Nyheter gjorde ett experiment kring för att ta reda på om det stämmer. Journalisterna hämtade ut en fabriksny telefon och skapade konton på sociala medier. De började följa internationella och svenska nyhetssajter, och lät bli att interagera med inlägg på Facebook och övriga sociala sajter. De gjorde inte heller några Googlesökningar. De pratade dock om kaniner och innebandy på telefonen och försökte se om det resulterade i reklam för dessa ämnen, vilket inte inträffade. För att skydda din mobil mot virus och spionprogram kan du också installera olika gratisprogram, som regelbundet genomsöker din telefon och stoppar eventuella angrepp.